Auto puzzeltocht: Treasures van Groningen

Doe mee aan de leukste interactieve puzzeltocht van het noorden en laat je door ons meenemen naar de “Treasures van de provincie Groningen”. Stap in je auto, daag jezelf uit en ontdek op een unieke wijze een aantal verborgen pareltjes uit onze provincie. Tijdens deze tocht maak je leuke en uitdagende puzzels. Vul het juiste antwoord in via de website en ontdek wat jouw volgende locatie is. Op iedere locatie vind je leuke feitjes en unieke plekken die wij als trotse Groningers graag met jullie willen delen. Onderweg zullen jullie interessante geluidsfragmenten van diverse personen uit de provincie ontvangen.

Leuke feitjes

Tijdens de puzzeltocht ontvang je naast de puzzels ook een aantal leuke opdrachten waarmee je punten kan verdienen. Voer de puzzels en de opdrachten goed uit en bemachtig een plekje in de top-10 van de “Treasures van Groningen”. Regelmatig verloten we onder de beste teams uit deze top-10 een Gronings pakket! Het uitvoeren van de opdrachten is echter geen verplichting. Let op: door middel van het oplossen van de puzzels bereik je de volgende locatie. Het oplossen van de puzzels is dus wel een vereiste.

De tocht zal een unieke herinnering voor later zijn, want je gaat Groningen ontdekken als nooit te voren. Deze puzzeltocht is geschikt voor jong en oud.

Jij bepaalt zelf de dag, tijdstip en duur van de tocht. Tijdens de puzzeltocht kan je zelf beslissen of je ergens wilt stoppen om iets beter te bekijken of om een pauze in te lassen. Echter willen wij mensen in verband met de huidige Covid-19 maatregelen adviseren om de tocht vanuit de auto uit te voeren.  Wij hebben bij de organisatie van deze puzzeltocht rekening gehouden dat de locaties vanuit de auto zijn te bekijken. Wanneer de horeca en openbare locaties weer geopend zijn maak dan vooral de lokale ondernemers (en u zelf 😉) blij door ergens een hapje en/of drankje te doen, of om een streekproduct te kopen.

De puzzeltocht begint in de stad Groningen waar u de eerste locatie zult vinden. Vervolgens zal u een   route door een gedeelte van provincie Groningen maken. Wanneer u niet in de stad woont is het ook mogelijk om op een andere locatie te beginnen, maar geef dat dan even door bij de reservering.

 • Op jouw gewenste dag krijg je van ons het opdrachten bestand via de mail. Hierin ontvang je alle informatie die je nodig hebt om te beginnen met de tocht en de informatie die je nodig hebt tijdens de tocht.
 • Volg de instructies op en start met de mooie en interactieve puzzeltocht door te beginnen met opdracht 1.
 • Naast de leuke en unieke informatie, ontvang je onderweg bonus opdrachten. Door het uitvoeren van de bonus opdrachten ontvang je extra punten waardoor je zomaar eens in de top-10 van de “ Treasures van Groningen” kan belanden.
 • De puzzeltocht is geheel op een smartphone of tablet uit te voeren (mits er internet op zit).

LET OP: Zorg ervoor dat je telefoon goed opgeladen is en/of zorg voor oplaad mogelijkheden onderweg (Powerbank/autolader)

LET OP: Wij adviseren jullie om het opdrachten bestand uit te printen. Hierop kan je de antwoorden noteren en het maakt het makkelijker om de puzzels samen op te lossen.

 • De tour zelf zal bij normaal wegverkeer (en zonder de opdrachten en stops) circa 2,5 uur bedragen. Houd dus rekening met minimaal 3,5 tot 4,5 uur rijden. Echter is een exacte tijdsindicatie moeilijk te geven. Dit is namelijk afhankelijk van je puzzeltalent en hoeveel tijd je neemt op een locatie. Je kan de activiteit namelijk rekken tot een dag-vullend programma.
 • De puzzels zijn voor iedereen toegankelijk. Eventueel zijn alle antwoorden via Google te vinden.
 • Je kan overal waar je wilt stoppen om van de omgeving te genieten. Gedurende de COVID-19 periode willen wij jullie vragen rekening te houden met eventuele andere deelnemers/bewoners en met de 1,5 meter afstand maatregel. Wij raden je ook zeker aan om zelf wat te eten en te drinken mee te nemen voor onderweg.
 • Aan het einde van de tocht maak je een foto van je opdracht cq antwoord formulier en stuur je deze samen met de foto’s/filmpjes van de bonusopdrachten naar ons toe. Treasure Events vind jullie privacy erg belangrijk. Wij zullen jullie doorgestuurde informatie na de puntentelling dan ook direct verwijderen. Treasures Events gaat jullie antwoorden doornemen en uiteindelijk zullen wij maandelijkse de Top-10 weergeven op de Social Media pagina’s van Treasures Events Groningen (Instagram en Facebook). Volg daarom ons Social Media pagina, blijf op de hoogte en bekijk jij in de Top-3 bent beland. De drie beste teams ontvangen een leuk Grunnings pakket.
 • Treasure Events vind jullie mening erg belangrijk. Voor feedback kunt u ons benaderen via info@treasure-events.nl
€17,50
Autopuzzeltocht
4 uur lang plezier!

De kosten zijn tijdelijk 17,50 in plaats van 25 euro. Hiervoor krijgt u het puzzelboek en kunt u met het hele gezelschap de tocht doen!

Het is sterk aan te bevelen om het puzzelboek uit te printen. U kunt het boek ook openen op mobiel of tablet, maar de ervaring leert dat het handiger is om op papier de puzzels op te kunnen lossen.

  Photos
  2 Reacties
  1. Mirjam

   Vraag… er staatgratis puzzel tocht maar kost wel 17,50 ….🤔

   1. admin

    Onze excuses. De puzzeltocht kost 17,50 en we hebben de site aangepast!

  Laat een reactie achter

  X